Tietotilin Rahoitusaamu 31.10.2019

31 Lokakuu 2019

Tietotilin rahoitusaamussa 31.10.2019 asiantuntijat kertoivat pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksista ja rahoitusmarkkinoiden muutoksista lähimenneisyydessä.

Aamupäivän aloitti Tietotilin Urpo Salo, KHT, joka kertoi pk-yrityksen rahoitushakemuksen laatimiseen liittyvistä asioista. Yrittäjän suunnitelmat on muunnettava ammattitaidolla päteviksi kirjallisiksi suunnitelmiksi, joita ilman rahoituksen haku ei ole mahdollista. Suunnitelmat on muokattava budjeteiksi, jotka huomioivat talouden todellisuuden menneestä. Vain harva yrittäjä kykenee tähän yksin.

Redocap Oy:n Sami Hölsö kertoi hyödyistä, joita sähköisellä kokonaisjärjestelmällä voidaan saada yrityksen kehittämiseen. Rahoituksen hakemisessa pankkien rooli pk-sektorin rahoituksessa on pienentynyt ja sen tilalle on tullut uusia rahoittajia. Tällaisissa uusissa rahoitusratkaisuissa Redocap Oy on kyennyt auttamaan asiakkaitaan.

Finlandia Group Oyj:n toimitusjohtaja Jarkko Sistonen kertoi mielenkiintoisessa esityksessään konseptista, jolla Finlandia Group Oyj on lähtenyt rahoittamaan valittuja pk-yrityksiä oman pääoman ehtoisesti, tekemällä valittuihin yhtiöihin uusmerkintöjä. Yhtiö ei tavoittele enemmistöä, vaan toimii vähemmistöosakkaana ja pyrkii tukemaan yrityksen kehittymistä vain rahoituksen osalta. Tämän kaltaista oman pääoman ehtoista rahoitusta ei ole juurikaan ollut saatavissa ennen tätä.

Lopuksi Finlandia Group Oyj:n Joona Riitahaara kertoi selkeästä ja helposta rahoitusmuodosta, myyntisaamisten rahoittamisesta eli factoring - rahoituksesta. Factoring limiitti voi olla hyvä puskuri yrityksen käyttöpääomarahoitukseen. Puskuri voidaan ottaa halutulla määrällä käyttöön, juuri silloin kuin sitä tarvitaan.

Image
Image Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluaisitko tietää lisää?

Aloita keskustelu
Image

Tilaa HLB insights -uutiskirje

HLB Insights