HR-palvelut

HLB Tietotili toteuttaa palkkalaskentaa tukevien HR-palveluiden lisäksi muita yritystoiminnan kannalta tärkeitä HR-palveluita. Tämä sisältää mm. asiakkaan tarpeiden kartoituksen, henkilöstöhallintaan liittyvien dokumenttien tarkastuksen ja päivittämisen sekä muiden HR-toimenpiteiden kehittämistä asiakkaan tarpeiden mukaan. Palvelupaketit räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan, jotta siitä olisi mahdollisimman paljon hyötyä.

HR-palvelumme tukevat sekä helpottavat asiakkaidemme kasvua ja kehittymistä. Ulkoistetut HR-palvelut ovat erityisesti suositeltavia yrityksille, jotka haluavat kehittää henkilöstöhallintoa, mutta sisäisen asiantuntijan palkkaaminen ei ole vielä ajankohtaista tai tarpeellista. HLB Tietotilin avulla saatte houkuteltua osaavaa työvoimaa sekä myös pitämään vaihtuvuuden matalana.

Hyvin hoidetut HR-toiminnot voivat parhaimmillaan tukea asiakkaan liiketoimintaa ja kehittää organisaatiokulttuuria tehokkaammaksi. HLB Tietotilin HR-palveluiden tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut henkilöstön menestys- ja riskitekijöiden tunnistamiseen sekä tämän tiedon hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä. Ennakoimalla voidaan välttää epävarmuutta ja mahdollisia ongelmia.

Image
Image

Kartoitus ja HR-palvelupaketin luonti

Palvelupaketin rakentaminen aloitetaan alkuhaastattelulla, jonka kautta kartoitetaan asiakkaan tarpeita. Kartoituksessa hyödynnetään HR Health Check -kaavaketta, joka auttaa muodostamaan kokonaiskuvan yrityksen nykyisistä HR-toiminnoista sekä siitä, kuinka hyvin ne tukevat yrityksen tarpeita ja tavoitteita. Tämä voi auttaa tuomaan esille kehityskohteita, joita asiakas ei ole itse huomannut.

Kun kartoitus on tehty, aloitamme kehityssuunnitelman luomisen HR-toiminnoille asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Suunnitelma voi tähdätä niin operatiivisten kuin strategisten henkilöstöjohtamisen ja -hallinnon asioiden kehittämiseen. Yhteistyö voidaan aloittaa, kun asiakas on hyväksynyt kehitykseen tarvittavat toimenpiteet.

HR-palveluihin voi sisältyä mm.

Lakisääteisten dokumenttien kartoitus (HR Health Check)

Lakisääteisten dokumenttien päivitys ja puuttuvien luonti kartoituksessa ilmenneiden tarpeiden mukaan (tuntihintainen palvelu tai osa palvelupakettia)

Perehdytysohjelman päivittäminen

Henkilöstökäsikirjan täydennys

Työyhteisön kehittämissuunnitelman rakentamiseen liittyvät osiot (esim. koulutussuunnitelma)

Yhteistoimintalainsäädännön (nyk. muutosneuvottelu) edellyttämien dokumenttien kartoitus ja päivittäminen (yli 20 työntekijää)

Esihenkilön ABC:n kehittäminen

HR-vuosikellon suunnittelu

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Vapaavalintainen sparraus asiakkaan toivomasta aiheesta

Image

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluaisitko tietää lisää?

Aloita keskustelu
Image

Liity HLB insights -uutiskirjeentilaajaksi