Tilintarkastus

Tilintarkastus takaa yritystoiminnan lainmukaisuuden ja tilinpäätöksen virheettömyyden. Siinä käydään läpi yrityksen kirjanpito, tilinpäätös, muut asiakirjat sekä hallinto jokaisen tilikauden ajalta erikseen. Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) hyväksymä tilintarkastaja tekee tarkastuksen ja laatii tilintarkastuskertomuksen sen päätteeksi.

Suosittelemme, että valitsette tilintarkastajan ajoissa, jos arvioitte, että yrityksenne tulee kasvamaan nopeasti ja ylittämään tilintarkastusvelvollisuuden rajat. Tietotili Audit Oy on viranomaisen rekisteröimä Tilintarkastusyhteisö. KHT ja HT tilintarkastajamme täyttävät siis tilintarkastuslain ehdot ja ovat PRH:n hyväksymiä henkilöitä, joten voitte luottavaisin mielin valita meidät tilintarkastajaksenne.

Tilintarkastuspalveluita:

Lakisääteinen tilintarkastus

Due Diligence -tarkastukset

Erityistilintarkastukset

Varmennustoimeksiannot

Tukihakemusten tarkastukset

Liikennelupalausunnot

Milloin tilintarkastaja on valittava?

Tilintarkastuslaki (TTL) 2 luvussa on määritelty säännöksiä tilintarkastajan valitsemisesta. Yleisesti kaikki kirjanpitovelvolliset yhteisöt ja säätiöt valitsevat tilintarkastajan kirjanpitolain mukaan. Tästä poikkeuksena ovat pienimmät kirjanpitovelvolliset, jotka ovat vapautettu lain mukaan pakollisesta tilintarkastuksesta tietyin poikkeuksin.

Tilintarkastaja ei ole välttämätöntä, kun enintään yksi seuraavista ehdoista täyttyy sekä päättyneellä että sitä edeltävällä tilikaudella:

Taseen loppusumma ylittää 100 000 €

Liikevaihto tai sitä vastaava tuotto ylittää 200 000 € tai

Palveluksessa on keskimäärin yli kolme henkilöä

Photo by Scott Graham on Unsplash
Image

Tietotili Audit Oy

Tietotili Audit on sisaryhtiömme, joka toteuttaa tilintarkastuksia muihin kuin HLB Tietotili Oy:n hoitamiin toimeksiantoihin. Se on viranomaisen rekisteröimä Tilintarkastusyhteisö. KHT ja HT tilintarkastajamme täyttävät siis tilintarkastuslain ehdot ja ovat PRH:n hyväksymiä henkilöitä.

Kun olet tilintarkastajan tarpeessa, Tietotili Audit tarjoaa kokeneita ja tarkkoja tilintarkastajia kaikkiin tilintarkastus tarpeisiisi. Voitte luottavaisin mielin antaa meidän hoitaa tilintarkastuksenne lainsääteisesti. Lisäksi asiantuntijamme voivat auttaa raporttien analysoinnissa sekä tilipäätöksen läpikäynnissä.

Image

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluaisitko tietää lisää?

Aloita keskustelu
Image

Tilaa HLB insights -uutiskirje

HLB Insights