Käyttöpääoman hallinta

Tehokkaalla käyttöpääoma hallinnalla parannetaan kassavirtaa ja yrityksen yleistä liiketoimintaa. Sen avulla pääoman kiertonopeus, likviditeetti ja sijoitetun pääoman tuotto paranee. Käyttöpääoma hallinta voidaan lisäksi optimoida poikkeustilanteisiin.

HLB Tietotilin asiantuntijat auttavat teitä parantamaan käyttöpääoman hallintaa kartoittamalla yrityksen nykyistä taloudellista tilannetta. Kun nykytilanteesta saadaan selkeä kuva, käyttöpääoman optimoimisen suunnittelu on helpompaa. Olemme teidän apuna käyttöpääoman hallinnassa, jotta voitte parantaa liiketoimintaanne.

Eri tarpeet, eri kokoisilla yrityksillä

Eri yritykset tarvitsevat käyttöpääoman hallintaa eri tarkoituksiin. Kasvuyritykset usein keskittyvät investointien hankkimiseen eikä negatiivinen kassavirta ole poikkeuksellista. Käyttöpääoman hallinnan tavoite tällaisessa tapauksessa on varmistaa, että kassa on riittävä ja likviditeetti on tarpeeksi hyvä. Tehostetulla käyttöpääoma hallinnolla ja optimoinnilla esim. rahoitustarvetta voidaan siirtää myöhemmälle ajankohdalle.

Suuremmat organisaatiot usein tavoittelevat käyttöpääoman hallinnalla kassan ohjausta muuhun tarkoitukseen kuin käyttöpääoman. Näin resursseja vapautuu muuhun tarkoitukseen, jolloin yrityksen ei tarvitse hakea tulevaisuudessa rahoitusta siihen tarpeeseen. Lisäksi listayhtiöt voivat hyötyä optimoidusta käyttöpääomasta saavuttaakseen paremman sijoitetun pääoman tuoton, joka taas antaa positiivisen vaikutelman sijoittajille.

Photo by Eduardo Soares on Unsplash
Image

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluaisitko tietää lisää?

Aloita keskustelu
Image

Tilaa HLB insights -uutiskirje

HLB Insights